Trötta par visar varandra mindre uppskattning

För att ett kärleksförhållande ska vara, krävs att båda parter känner sig uppskattade av varandra. Det har nu visat sig att dålig sömn kan göra att personer i förhållanden har svårt att visa den uppskattning som behövs. Kanske är det därför som många önskar sig ömhet och omtanke i Alla hjärtans dags present.

1490119-saving-our-forest

En undersökning, som Svenska Dagbladet rapporterar om, visar att dålig sömn kan vara problemet i ett dåligt förhållande. I undersökningen följde man mer än 60 par mellan 18 och 56 år. I ett av experimenten fick deltagarna skriva en sömndagbok och uppge hur mycket de uppskattade sin partner. I ett annat experiment filmades paren när de löste ett problem tillsammans. I båda experimenten visade det sig att om någon i paret sovit dåligt, orkade hen sällan uttrycka sin uppskattning för den andra. Paren som hade sömnproblem bråkade även mer.

Mer uppskattning på Alla hjärtans dag

Just att man visar uppskattning gentemot sin partner, är viktigt för ett förhållande. Visserligen ska man alltid visa uppskattning, men en dag då de flesta brukar visa extra mycket uppskattning för sina nära och kära, är Alla hjärtans dag. Många ser till att ordna en speciell dag för sin käraste och de flesta köper någon form av present till varandra. Det kan vara svårt att hitta en perfekt Alla hjärtans dag present, men något som ofta uppskattas är godis. Det kan man bland annat hitta hos Godisboxen och för att läsa mer om vad företaget erbjuder, kan man besöka deras Facebooksida.

Hellre ömhet än materiella ting

Godis går som sagt hem hos de flesta på Alla hjärtans dag. För många räcker dock respekt, ömhet, tid och omtanke gott som present, skriver Metro. När svenskarna fått ranka vilka gåvor de helst vill ha, hamnar de känslomässiga gåvorna högre än klassiska presenter som parfym och smycken. Experter tror att de känslomässiga gåvorna hamnar högre på listan för att folk inte känner att de hinner med sina partners och för att de inte visar dem tillräckligt mycket uppskattning i vanliga fall.