För att ens komma upp i ett hållbart buffertsparande gäller det att spara i på vardagskostnaderna, de små bäckarna som inte ger så mycket utan bara kostar på. Men vad ska man tänka på när det kommer till sparande egentligen?
Det finns många kostsamma vanor som vi dras med utan att egentligen vara medvetna om det. Vi spontanköper kläder, köper lunch ute fast vi inte behöver och slänger fullt användbara prylar som egentligen skulle kunna säljas vidare.
Visst är det trevligt att gå ut och äta på lunchen, men det blir snabbt mycket pengar. En restauranglunch varje arbetsdag kostar runt 2000 kronor varje månad. Väljer du istället att ta med en matlåda kan du komma undan på ungefär en fjärdedel av den kostnaden – ALLAS
Några tips som går att läsa om i en artikel i Amelia är att shoppa kläder (om du behöver nya kläder) på loppisar och secondhand-affärer. Även saker till hemmet finns på loppisar och på till exempel Myrorna. Det är mer humant att handla så dessutom eftersom pengarna ofta går till välgörenhet av olika slag. Ha klädbytardagar med vänner och nära, det gör att du helt slipper köpa nya plagg utan i stället kan byta dig till den där varma tröjan eller de där snygga byxorna. Sök igenom ditt skafferi och leta fram recept till de råvaror du faktiskt har. Köp inte hela tiden ny mat, det kostar mycket pengar och dessutom skapar det mest en massa svinn när du sedan är tvungen att slänga det du ändå inte hinner äta upp.