Skaffa möbler med nya kärleken

När två liv ska förenas under samma tak är det både spännande och roligt. Kärleken sprudlar och förhoppningarna om ett långt liv tillsammans är många. Att få uppleva den glädje, trygghet och harmoni som en lycklig samvaro innebär är speciellt och oerhört värdefullt.

Inför flytten finns det en hel del praktiskt som ska klaras av, inte minst när det kommer till möblerna. Oavsett om ni ska flytta in i en helt ny bostad eller om den ene ska flytta hem till den andre, är det viktigt att hemmet känns som en fräsch start för er båda. Det här är den första dagen på resten av era liv.

Satsa på sovrummet

sovrumSovrummet är det utrymme i hemmet som endast är avsett för paret och därför bör extra betoning läggas på det. Det är inte bara viktigt att sova gott för hälsan och humöret, utan också för att det nyförälskade paret ska känna sig riktigt hemma. Bort med det gamla och in med det nya! Sängen ska vara er och ingen annans och därför är det första som ska införskaffas en riktigt bekväm och bra sådan. Passa på och köp en kontinentalsäng som är lite högre och lyxigare och som till skillnad från en vanlig dubbelsäng inte har någon skarv i mitten. Inred med härliga lakan och filtar, kuddar i olika stilar och en dimmerbelysning som är sensuell och praktisk på en och samma gång. Komplettera med sköna morgonrockar och en snygg matta för frusna fossingar.

En kul samvaro

Oavsett om hemmet är stort eller litet är det viktigt att det är funktionellt och tillåter olika aktiviteter förutom praktiska göromål som matlagning och städning. Det är till exempel viktigt att kunna träna hemma och därför kan det vara smart att ha en liten byrå med träningsredskap eller en roddmaskin som kan ställas mot en vägg eller skjutas in under soffan. Tillgänglighet är A och O för att träningen ska bli av.

Spel, både på skärm och bord, är en annan rolig hemaktivitet som ett par kan ha mycket nöje av. Skaffa en soffa som fungerar för många sysslor, inklusive skönt fredagsmys. Ett uppfällbart bord passar till allt från måltider och kaffepauser till pussel och bordsspel. Det ska inte bara vara snyggt hemma utan också riktigt kul.

Svårt att enas?

parHur förälskat ett par än är kan det ibland vara svårt att komma överens om hur inredningen ska gå till. Olika smaker och intressen, starka viljor och lite nervositet kan få känslorna att svalla. Det är viktigt att inse att tvåsamhet inte innebär ni är exakt likadana och att det kommer behövas kompromisser inför inflyttningen. Några bra tips på hur ni bäst enas är:

  • Planera i förväg – vänta inte tills själva flytten utan ge er tid att i lugn och ro finna bra lösningar.
  • Ta vara på specialiteterna – om en är teknisk och den andra estet är det ett utmärkt sätt att dela upp sysslorna.
  • Tänk på budgeten – förutom sängen behöver inte allt vara sprillans nytt.

Den nya samvaron kommer att bli en mycket spännande och rolig livsförändring. Med ett skönt sovrum, en kul inredning och en god vilja har ni ett vinnande koncept för en underbar framtid tillsammans.