Julklapp till din partner

Det här med att köpa julklappar till en partner kan vara något av det mest stressande som finns då en bra present kan visa att du bryr dig om din älskade – därför är det skönt att HUI Research utser ”Årets julklapp” varje år, och den kan du ju köpa!

Idag presenterade HUI Research vad årets julklapp är år 2015 och som vinnare stod robotdammsugaren otippat nog, de flesta utav oss satsade snarare på att det skulle bli gåvokortet till välgörenhet som skulle bli korad. Det trodde man i alla fall enligt en onlinetävling hos ett spelföretag där just gåvokortet fick högst odds, något som bland annat Sydsvenskan skrev om. Men så blev det alltså inte. Så vill man köpa en julklapp till pojkvän eller flickvän som är enligt HUI den bästa att köpa ska man alltså inte ge till välgörenhet utan istället satsa på roboten som städar – och det kanske är snällt det med? Då visar man ju i alla fall att man inte vill att sin partner ska städa ihjäl sig och faktiskt underlättar dennes dag – och det om något är ju att visa att man tycker om någon.

Varför valdes roboten?

Anledningen till att HUT Research valde robotdammsugaren och inte välgörenhetsgåvokortet förklarar man i Svenska Dagbladet bero på att julklappen ska uppfylla tre kriterier: den ska vara ny eller aktuell, säljas i stort antal och representera nutiden. Och enligt tidningen ska motiveringen till valet formulerats som följande av HUI Research att robotdammsugaren ”är en symbol för det smarta hemmet där vi söker hjälpmedel för att öka livskvaliteten genom tidsbesparing och ökad bekvämlighet i vardagen”. Så varför inte köpa en sådan till din partner? Finns precis som man skriver i Dagens Nyheter inget som hindrar en att både köpa ett gåvokort OCH en robotdammsugare.