Bästa åldern att gifta sig enligt forskning

 

När folk gifter sig varierar, vissa gifter sig mycket ungt, andra i medelåldern och en del när de är äldre. Men när är det egentligen bäst att gifta sig, enligt forskning? Det ska vi berätta för er här.

 

När är det läge att fria och gifta sig? Eller längtar du efter att bjuda in till bröllop? Såklart behöver du då vara tillsammans med den personen som du vill gifta dig med, och som också vill gifta sig med dig. Men sedan då?

Mellan 28 och 32 bästa åldern

Om du och den du är tillsammans med är mellan 28 och 32 år, är det läge att gifta, sig, i alla fall om man ser till forskning på området. Det är en amerikansk studie som visar på att dessa äktenskap är de som håller längst, nämligen längre en fem år. Denna studie gjordes mellan 2006 och 2016, där Sociologen Wolfinger analyserade äktenskap och kommit fram till att de som gifter sig i denna ålder har minst chans att skilja sig.

 

”Oddsen för skilsmässa minskar ju äldre du blir från tonåren till runt 30-strecket”, skriver Wolfinger i studien som Aftonbladet skriver om i en artikel.

 

Skilsmässorisken större tidiga och sena giftermål

Nu finns det då ingenting som egentligen för tidigt eller sent att gifta sig. Man ska gifta sig om, och när man vill gifta sig, och inte lyssna på andra. Intressant att veta är dock att studien som gjordes av Wolfinger inte bara kom fram till när det var bäst att gifta sig. Han tyckte sig även se resultat på att oddsen för skilsmässa minskade från sena tonår till 30 strecket. Men också att risken för skilsmässa ökade när man närmar sig co passerar 40. Wolfinger tror att detta kan bero på att de som gifter sig senare i livet kanske helt enkelt inte är äktenskapstyper.

 

Detta kan såklart skilja sig åt, och detta är bara en studie i mängden. I vilken ålder gifte du dig?